2020. július 27., 13:15

Szerdán kezdődik Alsóhatár polgármesterének tárgyalása, akit gyilkossággal vádolnak

Szerdán áll a Speciális Büntetőbíróság szenátusa elé D. Ferenc, Alsóhatár  polgármestere, fia, ifjabb D. Ferenc, A. László és Sz. Roland. Többrendbeli gyilkosság, csalás, bűnszövetkezet támogatása és kábítószer-kereskedelem a vád ellenük.

alsohatar-polgi.jpg
Fotó: Policia.sk

A szenátus elnöke az a Pamela Záleská, aki az első ítéletet meghozta Ján Kuciak meggyilkolásának ügyben, és vádalku keretében 15 év börtönre ítélte Andruskó Zoltánt.

Az ügyész kilenc vádpontból álló vádiratot nyújtott be, a bűncselekményeket 2000 és 2019 között követték el. Öt stróman meggyilkolásával vádolja őket az ügyész, a gyanú szerint egy gyilkosságot a 2003 és 2004 közötti időszakában követtek el.

A vádlottakra életfogytig tartó börtönbüntetést szabhatnak ki.

A volt polgármester ellen először egy 2009-ben vagy 2010-ben elkövetett bűncselekmény, gyilkosság megrendelése miatt nyújtott be vádemelési javaslatot a nyomozó.

A gyilkosság áldozatának maradványait januárban találta meg a rendőrség. A polgármester és fia korábban, az előkészítő eljárás során tanúvallomást tett a Sátor-banda tagjai elleni, a bandatagokat először a Speciális Büntetőbíróság, majd a Legfelsőbb Bíróság ítélte el jogerősen több gyilkosság és más bűncselekmények miatt.

Megosztás
Címkék