2022. április 25., 16:00

Szerdán kerül sor a Mikulec leváltását célzó rendkívüli ülésre

Módosul az összehívott parlamenti ülések ütemterve. A rendes ülés kedden 13 órakor veszi kezdetét az eredeti ütemtervnek megfelelően.

Roman Mikulec
Fotó: TASR

Az ülést a képviselők szerdán (április 27.) várhatóan megszakítják,

és 14:00-tól megkezdődik a rendkívüli ülés, amelynek témája a Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány lesz.

A TASR hírügynökséget az időpontváltozásról az SZK Nemzeti Tanácsa irodája tájékoztatta.
A rendes ülésen kerül napirendre a bírósági térkép reformja és a közigazgatási bíróságok felállítása is. A bírósági térképről szóló javaslat megvitatását márciusban elhalasztották, a koalíció egy kompromisszumos módosító javaslatot helyezett kilátásba.

Az áprilisi-májusi ülésnek csaknem 90 programpontja van.

A képviselők várhatóan a rendőrségi reform, illetve a szlovákiai NATO-kontingens létszámának emelése kérdésében is döntenek majd.

Napirendre kerül a Különleges Ügyészi Hivatal kérvénye is Robert Fico (Smer-SD) képviselő előzetes letartóztatásával kapcsolatban.

Mikulec leváltását az ellenzéki Smer-SD indítványozta. A párt ezúttal azokra a médiában megjelent információkra hivatkozik, melyek szerint a belügyminiszter állítólag közvetlenül beavatkozott folyamatban lévő büntetőeljárásokba.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.