2023. augusztus 5., 09:22

Szeptemberben folytatódik Andrej Kiska volt államfő ügyének tárgyalása

A Poprádi Járásbíróságon pénteken folytatódott Andrej Kiska volt államfő ügyének tárgyalása. Kiskát és cége, a KTAG ügyvezetőjét, Eduard K.-t folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntettével vádolják. A tárgyalás szeptemberben folytatódik.

Ártatlannak mondja magát
Andrej Kiska újságírók gyűrűjében
Fotó: TASR

 

A bíróság a bizonyítékok ismertetése után szeptember 20-ra napolta el a tárgyalást, amikorra újabb tanút idéz be, és az írásos bizonyítékok felolvasása után a bizonyítási eljárás lezárásával számol”

– mondta a TASR-nek Ivana Petrufová, az Eperjesi Kerületi Bíróság szóvivője.

A pénteki tárgyalási napon szakértőket hallgatott meg a bíróság, majd tanúvallomásokat olvastak fel. A bíróság Kiska 2014-es elnökválasztási kampányköltségeinek könyvelését vizsgálja, mindkét vádlott visszautasítja a felhozott vádat és ártatlannak vallja magát.

A volt államfő szerint a büntetőeljárás megindítása annak idején Robert Fico exkormányfő, a Smer-SD elnökének bosszúja volt. Egyebek mellett azzal érvel, hogy csak a harmadik nyomozó indította meg az eljárást, az első kettő szerint nem történt semmilyen bűncselekmény.

Fico az ügyről korábban azt mondta, mindenkire vonatkozik az ártatlanság vélelme, és a bíróság dönt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.