2022. december 4., 12:16

Szél, jegesedés és egyéb veszedelmek

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elsőfokú riasztást adott ki azzal kapcsolatban, hogy nagyobb erejű szél fúj majd elsősorban Szlovákia nyugati térségében, míg a késő délutáni óráktól jegesedés indulhat el Kelet-Szlovákia útjain.

Csúszkálás
Illusztráció
Fotó: TASR

A viharriasztás a következő járásokat érinti leginkább: Malacka, Miava, Vágújhely, Léva, Nyitra, Aranyosmarót, Nagytapolcsány, Galgóc, Pöstyén, Szenice, Szakolca és Nagyszombat. Itt a széllökések elérhetik a 65-70 km/ó sebességet.

Mint a SHMÚ emlékeztet rá, az ilyen szél nem számít ugyan szokatlannak ebben az időszakban, mindenesetre kisebb károkat okozhat. A riasztás hétfő 18 óráig érvényes.

Ami az utak estefelé várható jegesedését illeti, ez különösen Kassa és Eperjes megyében okozhat kellemetlenségeket, de Besztercebánya és Zsolna megye néhány járásában is számolni kell vele. A közúti és a gyalogos közlekedést nehezíti, de kisebb infrastrukturális károkat is okozhat.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.