2020. május 27., 20:24

Szabadlábra helyezte a bíróság Roman O. vádlottat

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szerdán szabadlábra helyezte Roman O. vádlottat, aki ellen Basternák László ógyallai expolgármester 2010-es meggyilkolása ügyében emeltek vádat. A TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, az ŠTS szóvivője tájékoztatta szerdán.

Fotó: TASR

Ebben az ügyben a napokban folytatódik a tárgyalás a besztercebányai bíróságon. A gyilkosság állítólagos megrendelője, Roman O. előzetes letartóztatásban van.

A további vádlottak Alena Zs., aki a közvetítő szerepét tölthette be és Vladimír M., aki állítólag átvette a megrendelést, és utasítást adott a gyilkosság végrehajtására.

Basternákot Štefan Kaluz lőtte le, akit korábban már jogerősen elítéltek, 25 évet kapott.

A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy miután már kihallgatták az összes tanút, az előzetes letartóztatást felválthatják a legszigorúbb korlátozó intézkedések.

Elrendelte tehát Roman O. pártfogó felügyeletét, engedélyezte technikai eszközök alkalmazását a vádlott helyzetének meghatározására, és bevonta a vádlott útlevelét is.

Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, a vádlott így a Legfelsőbb Bíróság döntéséig előzetes letartóztatásban marad.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.