Szabadlábra helyezte a bíró az állami tartalékalap volt elnökét

2021. február 11., 13:30
ma7 | TASR

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság vizsgálóbírója csütörtökön eleget tett Kajetán Kičura, a Szlovák Állami Tartalékalap volt elnöke szabadon bocsátási kérelmének. A férfi tavaly április óta van vizsgálati fogságban. Korrupciós bűncselekmények és a bűncselekményből származó jövedelmek legalizálása ügyében folyik ellene eljárás.

Fotó: TASR

döntés nem jogerős. Az ügyész fellebbezett, a fellebbezést a Legfelsőbb Bíróság fogja elbírálni. A szabadon bocsátási kérelmet Rastislav Palovič, Kajetán Kičura ügyvédje azzal indokolta, hogy már kihallgatták az összes fontos tanút.

Kajetán Kičura 2020. április 23. óta van vizsgálati fogságban. Az előzetes letartóztatást a Legfelsőbb Bíróság novemberben hét hónappal meghosszabbította.

Kajetán Kičurát március végén váltotta le az új kormány a Szlovák Állami Tartalékalap éléről. A döntést a világjárvány elleni küzdelemhez szükséges egészségügyi segédeszközök beszerzése során vétett hibákkal indokolták.

Kajetán Kičura elutasította a tartalékalap által kötött szerződésekkel és a fia által vásárolt lakásokkal kapcsolatos vádakat. Az ügyben még márciusban indított büntetőeljárást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA).

Kövesse facebook oldalunkat is!