2020. március 31., 15:06

Szabadlábra helyezik az eperjesi gázrobbanás gyanúsítottjait

Szabadlábra helyezik Ján R., Ondrej T. és Marek T. vállalkozót, akik ellen a tavalyi eperjesi gázrobbanás ügyében indult eljárás - döntött az Eperjesi Kerületi Bíróság. 

Fotó: HaZZ

A bírósági döntés kedden vált jogerőssé. A három gyanúsított esetében a bíróság elrendelte a pártfogó felügyeletet. Emellett jelenteniük kell minden helyváltoztatást a rendőrségnek, az ügyészségnek vagy a bíróságnak. Tilos továbbá elhagyniuk az országot.

A kerületi bíróság a három gyanúsított azonnali szabadlábra helyezéséről rendelkezett. Ján R., Ondrej T. és Marek T. ellen a tavalyi eperjesi gázrobbanással összefüggésben indult büntetőeljárás általános veszélyeztetés különösen súlyos bűncselekménye ügyében, melynek következményeként többen meghaltak és tetemes károk keletkeztek. A bíróság 2019. december 9-én rendelte el a három gyanúsított előzetes letartóztatását.

A járási bíró 2020. március 4-én döntött a szabadlábra helyezésük mellett, az ügyész azonban fellebbezett a döntés ellen. A fellebbezést a kerületi bíróság kedden elvetette.

2019. december 6-án gázrobbanás történt Eperjesen, a Munkácsi utca 7-es szám alatt, egy 12 emeletes lakótömbben. A baleset következtében heten meghaltak, egy személy eltűnt. A válságstáb úgy döntött, hogy le kell rombolni az egész lakótömböt. A bontási munkálatokat december 16. és 18. között végezték el. 2020. január 17-én a ház tartószerkezetét is elbontották.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.