2022. szeptember 11., 10:32

Szabadidős utalvány nem lesz januártól, Matovič készpénzt osztana helyette

Januártól biztosan nem kezdődik az 5-18 éves gyermekeknek, a szabadidős tevékenységre szánt 60 eurós utalvány terjesztése. Erről a távozó iskolaügyi miniszter, Branislav Gröhling tehet - írja Igor Matovič közösségi oldalán.

euró, pénzt ad
Fotó: unsplash.com
Illusztrációs felvétel

„Megtiltotta a minisztérium dolgozóinak, hogy bármit is tegyenek az utalványok bevezetésével kapcsolatban“ – hangsúlyozta bejegyzésében a pénzügyminiszter.

Matovič újabb ötlete szerint az utalvány helyett a tervezett 60 eurót készpénzben juttatnák el a családokhoz.

A pénzügyminiszter pedig tovább ment a tervezés terén: „Olyan változtatásokat vezetnénk be, amelyek minden 0 és 18 év közötti gyermekre kiterjesztik a gyermekenkénti 200 eurós támogatás lehetőségét. A júniusi 25 euróról 60 euróra emeljük a gyermekenkénti támogatást, az adóbónuszt pedig 140 euróig emeljük fel” – jelentette be, miközben

úgy véli, a parlamentben bizonyára lesznek olyan képviselők, akik ezt támogatják, akik megmutatják, hogy fontosak nekik a családok.

A gyermekek szabadidős tevékenységének finanszírozásáról szóló, már elfogadott törvény alapján az 5-18 év közötti gyerekeknek havi 60 eurót kellene kapniuk. Az adókedvezmény mértéke módosul, a gyermek után járó pótlék is emelkedik, ugyanakkor változik a folyósítás rendszere is. Ha a gyermek nem jár iskolába, a segély összege csak a fele lenne az alapösszegnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.