lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. november 27., 11:48

Šutaj Eštok feljelentést tesz Čurilláék ügyében

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter feljelentést tesz az úgynevezett Čurilla-nyomozócsoport tagjainak védett bejelentői státusza ügyében.

Matúš Šutaj eštok
Fotó: TASR

A belügyminiszter erről a közösségi hálón tájékoztatott.

„Ki kellene vizsgálni, hogy milyen körülmények között kaptak védelmet Čurilláék a Bejelentővédelmi Hivataltól. Értem, hogy viszonylag új hivatalról van szó, de az esetében is szigorúan be kell tartani a törvényeket” – szögezte le a miniszter.

Tájékoztatása szerint a belügyminiszter hivatalos jogkörrel való visszaélés miatt tesz feljelentést.
Šutaj Eštok hozzátette, a törvényeknek mindenkire egyformán kell vonatkozniuk, minden állami hivatalnak be kell tartania a jogállamiság szabályait, és a Speciális Ügyészi Hivatal vagy a Bejelentővédelmi Hivatal által nyújtott védett státusznak is megalapozottnak kell lennie.

A belügyminiszter hivatalba lépését követően bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt felfüggesztette a szolgálat alól a Čurilla-nyomozócsoport hat tagját. Ugyanakkor mivel a nyomozók védett státuszt élveznek, a Bejelentővédelmi Hivatal szerint a belügyminiszternek előbb a hivatalhoz kellett volna fordulnia.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.