2021. október 11., 11:33

Sulík-sajtótájékoztató: elárulta a miniszter, hány euróval emelkedik jövőre a havi villanyszámla

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn délelőtt Richard Sulík gazdasági miniszter. A tárcavezető leszögezte, nem kell aggódniuk az ország állampolgárainak, Szlovákia készen áll a téli fűtési szezonra, lesz elég földgáz.

Richard Sulík
Fotó: TASR
Képünk illusztráció.

 

Sulík az ország földgáztároló kapacitása kapcsán elmondta, Szlovákiában van elég földgáz. Sem az ipar, sem a lakosság földgáz-ellátása nincs veszélyben. A legfontosabb tároló 74%-os telítettséggel bír, ez a korábbiaknál jóval magasabb arány - mondta el a miniszter.

Szlovákiába az oroszokkal kötött gázszerződésnek megfelelő mennyiségű gáz érkezik majd, nem kell attól tartanunk, hogy nem lesz elég.

Az elektromos áram árának növekedése kapcsán elmondta, egy átlag szlovák háztartás 

nagyjából havi 3-4 euróval lesz kénytelen többet költeni a villanyáramra, azaz évi 40-50 euróval nő majd az áramköltség. 

A miniszter hozzátette, nem kell attól félni, hogy elszállnának a költségek. Jövőre ugyan drágább lesz az elektromos áram, de 2023-ra stabilizálódnak majd az árak.

Sulík arról is beszélt, mi vár a Szlovákiából távozó Slovak Energy áram- és gázszolgáltató klienseire. Jelen állás szerint a vállalat mintegy százezer kliense is az előre megszabott, szabályozott áron kaphatja majd a földgázt és a villanyáramot, nem kell attól tartaniuk, hogy ráfizetnek a szolgáltatóváltásra.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.