Sulík nem zárná be az üzleteket vasárnap, Krajniak viszont a járvány után is fenntartaná a rendelkezést

Frissítve: 02:32
2020. május 12., 11:30
ma7 | TASR

A járvány után ki kell nyitni vasárnap a boltokat – jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

boltzár
Fotó: TASR

„Végképp nem értek egyet azzal, hogy vasárnap zárva maradjanak a boltok. A kormányfő biztosított afelől, hogy csak a járvány idején lesznek vasárnap bezárva. Ha vége a járványnak, véget ér ez a korlátozás is” - magyarázta Sulík.

A miniszter leszögezte, a boltok vasárnapi zárva tartása az emberek szabadságának korlátozását jelentené. „Korlátozná azokat is, akik dolgozni akarnak vasárnap a magas pótlékok miatt, van, aki ilyenkor a dupláját keresi. És korlátozná azokat is, akik vásárolni akarnak” - tette hozzá.

„Senki nem kényszerít arra senkit, hogy vasárnap vásároljon. Aki akar, természetesen elmehet templomba, aki meg vásárolni akar, az az üzletbe. Ne akadályozzuk se az egyiket, se a másikat” - jelentette ki Richard Sulík.

Krajniak másképp látja

Az üzleteket vasárnap zárva kell tartani a járvány után is – jelentette ki a kormányülés után Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter, válaszul Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter szavaira, aki ennek ellenkezőjét támogatja, vagyis azt, hogy az üzletek vasárnap újból nyissanak ki.

„Nincs egységes vélemény erről a kérdésről. Szavazniuk kell róla a parlamenti képviselőknek. Én az áruházak vasárnapi zárva tartását támogatnám, de ez nem olyan kérdés, amin össze fogunk veszni. Szavazni fognak róla a képviselők" - mondta.

Ha a téma terítékre kerül a parlamentben, Krajniak - szavai szerint - az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett szavazna. „Úgy gondolom, jó, ha egy héten egy napot a családjukkal tölthetnek a kereskedelemben dolgozók. Az üzletláncok üzemeltetőivel folytatott megbeszélések után azt látjuk, hogy támogatnának egy ilyen döntést. Úgy látják, ha nem nyitnának ki vasárnap, akkor sem csökkenne jelentősen a forgalmuk"- tette hozzá Krajniak.

Kövesse facebook oldalunkat is!