2021. október 3., 14:27

Sulík: Főkapitányt a belügyminiszter válasszon

Az országos rendőrfőkapitányt a belügyminiszter válassza ki, ne a parlamenti képviselők - jelentette ki Richard Sulík a TA3 hírtelevízió A politikában című vasárnapi vitaműsorában.

Richard Sulík Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Válasszon főkapitányt a belügyminiszter, és elvárjuk tőle a teljes felelősségvállalást

 - egészítette ki Sulík.

A gazdasági miniszter szerint népszavazással akár le is lehetne rövidíteni a parlamenti választási időszakot

- azt azonban hozzátette, hogy ez az ő személyes véleménye, nem pártjáé. Az SaS-nek ugyanis még nincs hivatalos álláspontja a kérdésben, de hamarosan nyilatkoznak ez ügyben. „Létezik azonban egy érvényes koalíciós szerződés, melynek értelmében nem szavazunk ellenzéki javaslatok mellett“ - tette hozzá. Megjegyezte azt is, hogy pártjával együtt teljes mértékben támogatják Eduard Heger kormányfőt.

Vitapartnere, a Hlas-SD vezetője,

Peter Pellegrini szerint

módosítani kellene az alkotmányt, az Alkotmánybíróság véleményét figyelembe véve.

Úgy látja ugyanis, hogy

ha a választók hatalmat adhatnak a politikusok kezébe, akkor ahhoz is joguk kellene hogy legyen, hogy azt visszavehessék.

Sulík szerint az SaS nem tudja elképzelni a közös munkát a Hlas-SD-vel, a Smer-SD-vel és az ĽSNS-szel. Hozzátette azt is, hogy Igor Matovičcsal nem fog a következő kormányban együtt ülni, ugyanakkor az OĽANO-ban természetes szövetségesét látja pártjának.

Peter Pellegrini szerint Zuzana Čaputová köztársasági elnök parlamenti értékelő beszédében elég kritikusan beszélt a kormánykoalícióról.

A vitapartnerek a jogállamiságba vetett hit megerősítéséért dolgozó bizottságról is véleményt mondtak.

Míg Sulík bízik abban, hogy a bizottság megfelelő megoldást talál a fennálló gondokra, addig Pellegrini szerint egy ilyen bizottságra semmi szükség sincs.

Megosztás
Címkék