2021. december 12., 15:06

Sulík és Saková sem támogatja a kötelező oltást

Az SaS elnöke, Richard Sulík és Denisa Saková, a Hlas politikusa egyetért abban, hogy az embereket nem kéne kötelezni az oltásra.

Augiász istállójában rendet csinál
Denisa Saková és Richard Sulík
Fotó: TASR/ma7

A Markíza televízió Testre szabva című vasárnapi politikai vitaműsorának a vendégei Richard Sulík és Denisa Saková voltak.

A SaS vezetője elmondta,

személyesen nem támogatja a kötelező oltást, de hozzátette, a párton belül nincs egységes álláspont.

Az oktásügyi miniszter, Branislav Gröhling például támogatná a kötelező oltást.

A Hlas-SD politikusa, Denisa Saková szerint

a kötelező oltás nincs összhangban az emberi jogok alapelveivel.

Az ellenzéki politikus elmondta, ha bevezetnék a kötelező oltást,

akkor tömegesen mondanának fel a nővérek, ez pedig végső soron a kórházak összeomlásához vezetne.

Richard Sulík ebben is egyetértett az ellenzéki politikussal.

Sulík elmondta, a kormány a jövő héten ül össze, hogy megvitassa a járványügyi intézkedések esetleges módosításait a karácsonyi ünnepekre. Ilyen lehet például a családok kölcsönös látogatásának az engedélyezése. Sulík úgy gondolja, hogy a kormány ezt meg fogja engedni az embereknek. Sulík azt is állítja, hogy a szakértői konzílium tanácsaira már nem fog hallgatni. Úgy gondolja, hogy

nem csak infektológusokból és epidemiológusokból kell állni ennek a szakmai csoportnak, hanem más területek szakértőit is be kellene vonni.

Sulík elmondása szerint a járványhelyzet lassan, de javul. Ezért szeretné engedélyezni az éttermek újranyitását. A koalíciós tanácsnak vasárnap kell tárgyalnia erről.

A gazdasági miniszter nem ért egyet a büntetőjogi törvény módosításával, amelyet Mária Kolíková igazságügyi miniszter terjesztett be. Ugyanakkor úgy gondolja, ő a legszorgalmasabb miniszter.

Denisa Saková elmondta, az állam drogellenes politikája szigorúan meghatározott, de el tudja képzelni azt, hogy az egyes büntetéseken enyhítsenek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.