Sulík és Korčok nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását

2021. április 27., 11:47
ma7 | TASR

Az SaS tiszteletben tartja, hogy a kormány a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítása mellett döntött. Richard Sulík pártelnök és miniszterelnök-helyettes, valamint Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter nem támogatták a határozatot, mivel nem értenek egyet a kijárási tilalommal. A párt állásfoglalását Ondrej Šprlák szóvivő bocsátotta a TASR rendelkezésére. Az SaS bízik Eduard Heger (OĽaNO) ígéretében, miszerint a veszélyhelyzet helyett rövidesen elfogadják a gazdasági mobilizációról szóló törvényt és az ún. pandémiatörvényt.

Fotó: TASR
Jó hír, hogy véget ér a tesztelés az iskolákban. A kijárási tilalom azonban továbbra is érvényben marad, Richard Sulík és Ivan Korčok emiatt a veszélyhelyzet ellen szavaztak. A gyerekek tesztelésének leállítását támogatta Branislav Gröhling (oktatási miniszter - szerk. megj.), aki a határozat mellett voksolt”

– fejtette ki a szóvivő.

A kormány a hétfői (április 26.) online ülésén további 30 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet. Ezt még a parlamentnek is jóvá kell hagynia. A kormányhatározat értelmében csütörtöktől (április 29.) egy órával később, 21:00-tól lép életbe a kijárási tilalom. A Peter Pellegrini vezette Hlas-SD parlamenti képviselői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a parlamenti szavazás során nem fogják támogatni a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló kormányhatározatot.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!