2021. június 12., 11:54

Sulík: Az SaS szilárdan támogatja a kormányt, nem lesznek előrehozott választások

Az SaS elnöke erről pártja szombati kongresszusán beszélt.

sulík
Fotó: TASR

Richard Sulík kongresszusi felszólalásában hangsúlyozta, Igor Matovič távozásával megnyugodtak a kedélyek a koalíción belül. Ezért, tette hozzá Sulík, a liberálisok teljes mellszélességgel támogatják Eduard Heger kormányát.

Sulík megerősítette, nemcsak a kormányfőt, a kabinet tagjai mellett is kiállnak, így Roman Mikulec is számíthat a liberálisok támogatására. A belügyminisztert a jövő héten kísérli meg leváltani az ellenzék a parlamentben.

Az SaS elnöke kizárta az előrehozott választás lehetőségét, mint hangsúlyozta, a következő választás 2024 februárjában lesz.

Sulík elismerte, hogy a kormány tavalyi indulása „nagyon zavaros“ volt. Ennek okát részben abban látja, hogy rajta kívül, akinek volt már egy kis tapasztalata Iveta Radičová kormányzása idején, mindenki újként vágott bele a nehéz feladatba. Az Igor Matovičcsal megélt komplikált és konfliktusos kormányzás után egy sokkal stabilabb időszak következett Eduard Heger mellett.

Sulík kiemelte, hogy pártja, az SaS mára a parlamentben az egyik legrégebben létező párt, emellett rendkívül sikeres és tapasztalt.

Meggyőződése, hogy az egységes párt és a tapasztalat olyannyira fontos, hogy szerinte a kormányválság megoldásában kiemelkedő szerepe volt az SaS stabilitásának.

A kormányzati partner, a Za ľudí berkeiben zajló konfliktusok korábban az SaS-re is jellemzők voltak, mára azonban kellemes a légkör az egységes pártban - emelte ki a pártelnök.

A pártkongresszust meglátogatta Eduard Heger kormányfő is, aki fontosnak tartotta a kihívásokkal teli jövő szempontjából, hogy egymás felelősségteljes és megbízható partnerei legyenek a kormányt alkotó pártok. Erős kapocsnak nevezte azt a tényt, hogy az SaS bizalmat szavazott neki, és kormánya mellett állnak.

Kezet adtunk arra, hogy sikeresen tudjuk végigvinni ezt a választási időszakot

 - mondta el Heger felszólalásában.

Heger szerint a koronavírus-járvány után nagy kihívások előtt áll Szlovákia, ezért

nem szabad, hogy a gondok megosszák a kormányt, sokkal fontosabb, hogy megerősítsék az egymás közti szövetséget és a közös munkát.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.