2022. december 9., 13:36

Sulík: Az SaS semmiképp nem tér vissza ebbe a kormányba

Az SaS ebben a választási időszakban semmilyen kormányba nem tér vissza. Ezt Richard Sulík pártelnök hangsúlyozta, miközben Robert Fico, a Smer-SD elnökének a kijelentéseire reagált, aki szerint Sulík nem akar előrehozott választásokat, csak vissza akar térni a kormányba. Ezzel megcáfolta Fico kijelentését.

Richard Sulík
Fotó: TASR

„Több lehetőséget látunk, amelyek sokkal jobbak, mint a jelenlegi kormány, és egyúttal megakadályozzák, hogy Fico idő előtt hatalomhoz jusson. Az egyik lehetőség a hivatali kormány, esetleg egy átalakított kormány, amely új többséget teremt. Mi azonban semmilyen kormányba nem térünk vissza ebben a választási időszakban” – állapította meg Sulík.

Ismét megjegyezte, hogy Eduard Heger (OĽANO) kormányának megmaradása elvesztette bármiféle értelmét. Közben arra is rámutatott, hogy a lakosság 90 százaléka már ráunt erre az egészre.

A Smer-SD elnöke csütörtökön (december 8.) kijelentette, hogy a párt a kormány megbuktatására fog szavazni, de nem tesz semmi olyat, ami segíthet Sulíknak, hogy visszatérjen a kormánykoalícióba. Azt állítja, hogy Sulík nem akar előrehozott választásokat, csak vissza akar térni a kormányba. Egyúttal felszólította az SaS-t, hogy ne támadja a Smer-SD-t, ha a szavazatait akarja.

A kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványról szóló vita december 8-án, délután kezdődött. Sulík a bevezetőben megállapította, hogy ha sikerrel járna az indítvány, akkor a kormányt értelmes módon át lehetne alakítani.

Ebben az esetben az SaS támogatná az új kormány működését. Ugyanakkor kijelentette: az SaS nem lenne a kormány része, és elutasította a Smer-SD állításait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.