2021. február 18., 10:15

Sulík: A javaslat egy nyilvánvaló butaság, viszont Matovičnak többsége van a kormányban

Az európai gazdaságmentő csomagot a választásokon elért mandátumok alapján osztani, nyilvánvaló butaság - mondta Richard Sulík gazdasági miniszter a mai kormányülés előtt.

Fotó: Trend

Arra a kérdésre, hogy miért is kell átdolgozni Szlovákia reformtervét a mentőcsomagból való merítésre, Sulík azt válaszolta:

Mert Igor Matovič rögeszméjévé vált, hogy a pénzeket annak alapján kell elosztani, melyik párt, milyen eredményt ért el a legutóbbi választásokon.

Sulík megjegyezte:

Ez egy nyilvánvaló butaság, a másik oldalon viszont többsége van a kormányban. Mi nem azért léptünk a kormányba, hogy kaparjunk a pénzek után, hogy osztogassunk. A szabályok megváltoztatásért jöttünk.

Annak ellenére, hogy az SaS-nek más a véleménye a javaslatról, attól még Sulík nem veti magát „a vonatkerekek alá”.

Ezek a pénzosztások összefüggenek a kormányzással, de számunkra nem ez a prioritás

- mondta.

Veronika Remišová, miniszterelnök helyettes és a beruházási, informatizációs és régiófejlesztési miniszter a javaslatot azzal kommentálta,

hogy a gazdaságmentő alapból érkező pénzekre úgy tekint, hogy azok nem tartozhatnak egy konkrét párthoz, hanem a forrásoknak az ország fejlődését kell szolgálniuk.

Többet nem kívánt szólni ez ügyben, addig, míg el nem fogadják a végső verzióját a gazdaságmentő reformcsomagnak, illetve a pénzelosztási mechanizmusnak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!