2021. augusztus 9., 14:47

Startolnak a nyári iskolák! Vajon sikerül valamit bepótolni a lemaradásból?

Hétfőn megnyíltak a nyári iskolák, a szünidő alatti tanítás augusztus 27-ig tart.

Corvin Mátyás Alapiskola Somorja
Fotó: Corvin Mátyás Alapiskola hivatalos oldala
A gyerekek március 15-re emlékeznek az iskolában

A projektbe 419 alap- és 34 középiskola kapcsolódott be.

A nyári tanítás célja kiegyenlíteni a tanulók tudásában és készségeiben a világjárvány miatt kialakult különbségeket.

Emellett felkészíti a diákokat a következő iskolaévre, tartalmas szabadidős és oktatási-nevelési foglalkozásokat kínálva nekik. A nyári iskola nagy hangsúlyt fektet az ismeretek és készségek bevésésére. A TASR hírügynökséget az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium tájékoztatta hétfőn.  

Azt szeretnénk, ha a nyári iskolák felkészítenének a következő iskolaévre, ha olyan helyként működnének, ahol a diákok megerősíthetik a tudásukat, talán játékos, innovatív formában is

- hangsúlyozta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

A nyári iskolákba mindazokat a tanulókat várják, akiket iskolai kudarc fenyeget, például azért, mert nem felelt meg nekik a távoktatás.

Az oktatási tárca második éve finanszírozza ezt a projektet. Idén 422 500 euróval támogatja a nyári tanítást. Míg 2020-ban 244, 2021-ben már 419 alapiskola kapcsolódott be a programba. Idén a szakközépiskolák és a konzervatóriumok is csatlakozhattak, melyek a pandémia második hulláma miatt korlátozott mértékben megvalósuló gyakorlati foglalkozásokat pótolhatják a nyári oktatás keretében.

Az iskoláknak a minisztérium egy ún. rövid hétért (minden hétköznap napi öt tanóra) 600 eurót, egy hosszú hétért (minden hétköznap napi 6-8 tanóra) pedig 1000 eurót fizet. A támogatás a segédeszközök és az étkeztetés árának, valamint az utazási költségek és a bérek fedezésére fordítható. A dotáció összege függ a diákok számától is, a legnagyobb iskolák legfeljebb 8000 eurót kaphatnak.  
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!