2023. március 17., 13:18

Sólymos: Szeptemberig csődbe megy az ország

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke szerint a megbízott kormány és a parlament szeptemberig teljes csődbe viszi az országot. Anyagilag és erkölcsileg is.

Fotó: TASR

„Az újjáépítési tervnek köszönhetően Szlovákia 8 milliárd eurót fordíthatna az ország fejlesztésére. A felelőtlen kormánypolitikusok véget nem érő vitái miatt ezt a lehetőséget elveszítjük, a hozzájáró hatalmas pénzösszeget elbukjuk” – írta közösségi oldalán a politikus.

Mint írta, az újjáépítési tervből származó pénzeket hosszú távú reformokkal kell összekötni. Ám ezekkel is hadilábon állunk, de külön említhetnénk a főiskolák összevonását, a tájrendezési törvényt, a Rázsochy kórház torzóját vagy a tegnap meghiúsított, kulcsfontosságú „csődmaffia” törvényt, sorolta a Szövetség politikusa hozzáfűzve, ezek több százezer eurójába kerülnek az országnak.

Hat hosszú hónapunk van még hátra az előrehozott parlamenti választásig. Szeptemberig a megbízott kormány és a parlament teljes csődbe visz minket. Anyagilag és erkölcsileg”

– jelentette ki.

Sólymos szerint ezt az ámokfutást már csak az államfő akadályozhatja meg, aki Eduard Heger és társai OĽaNO-ból való távozása után is kijelentette, hogyha a kormány kudarcot vall, kinevez egy ügyvivő kormányt.

Meggyőződésem, hogy ennek éppen itt az ideje. Az elnökasszonynak az előttünk álló hat hónapra ki kellene neveznie egy hivatalnokkormányt,

amelynek nagyobb tekintélye lenne a parlamentben, és képes lenne megfékezni a realitástól és a politika szabályaitól elrugaszkodó honatyákat” – zárta Facebook-bejegyzését Sólymos.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.