Sólymos László elindulna a Most-Híd elnöki tisztségéért, egységes magyar képviseletet szeretne

2020. április 13., 11:22
ma7 | TASR

A korábbi környezetvédelmi miniszter szerint új embereknek kell esélyt kapniuk a pártban, mivel a választók a magyar pártok konstruktív együttműködését támogatnák.

Sólymos László
Fotó: TASR
Ha a küldöttek azonosulnak az elképzeléseimmel, elindulok a párt elnöki székéért"

- nyilatkozta Sólymos László a TASR hírügynökségnek.

A Most-Híd tisztújító közgyűlésére áprilisban kerülne sor, a tanácskozás eredetileg kitűzött időpontját azonban a koronavírus-járvány miatt elnapolhatják. A közgyűlésen az új elnök mellett megválasztják a párt vezető szerveit is. A korábbi elnök, Bugár Béla a párt februári katasztrofális szereplése miatt lemondott a Most-Híd elnöki székéről.

Magdeme Klára, a párt szóvivője elmondta, a közgyűlést a járványhelyzet ellenére szeretnék minél előbb megtartani. A párt jelenlegi ideiglenes elnökségét Sólymos Lászlón kívül Agócs Attila, Peter Krajňák és Pataky Károly alkotják.

Sólymos a TASR hírügynökségnek elmondta,

csak akkor van értelme a párt további működésének, ha új emberek kapnak esélyt.

Szerinte a Most-Hídnak végre figyelembe kellene vennie a választók akaratát, akik már belefáradtak a magyar politikusok közötti torzsalkodásokba, pártjaik konstruktív együttműködését szeretnék látni. Sólymos szerint csak így biztosítható, hogy ne ismétlődjön meg az idén februári helyzet, és elérhető legyen a magyarság parlamenti képviselete.

A volt környezetvédelmi tárcavezető meggyőződése szerint a magyar közösség számára a megoldásokat a magyar pártoknak közösen kell keresniük.

Králik Róbert, az MKP sajtótitkára a TASR hírügynökségnek elmondta,

a magyar pártok együttműködéséről a párt új vezetése fog dönteni. A tisztújító kongresszus időpontját a járványhelyzet miatt még nem tűzték ki.

Annak összehívására Králik a járványügyi intézkedések feloldása után lát lehetőséget.

Králik hozzátette, az MKP a megoldatlan kisebbségi problémákra már felhívta a kormányzat figyelmét, miután levélben fordultak az új kormányfőhöz.

A párt számára elsődleges a kisebbségi kerettörvény mielőbbi elfogadtatása.

Kövesse facebook oldalunkat is!