2023. március 15., 09:41

Sólymos: A cseh elnöknek el kell fogadnia a nézetkülönbségeket

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke közösségi oldalán fejtette ki gondolatait a cseh elnök V4-es együttműködésről alkotott véleménye kapcsán.

Fotó: ma7.sk

"Nagy érdeklődéssel figyeltem a pár napja beiktatott cseh államfő hivatalos látogatásáról szóló beszámolókat. Ezekben az is elhangzott, hogy Petr Pavel nem tartja elég hatékonynak a V4-es együttműködést és tulajdonképpen a formátum létjogosultságát is megkérdőjelezi.Sajnos nem elszólásról, nem is elnöki tapasztalatlanságról van szó, hiszen Pavel korábban sem titkolta, hogy a Szlovákiát, Csehországot, Lengyelországot és Magyarországot magába foglaló együttműködéssel főleg Orbán politikája miatt gondja van" - írja a politikus.

"Az építő jellegű kritikával semmi bajom, de ebben az esetben nem erről van szó. A cseh elnöknek el kell fogadnia a nézetkülönbségeket, s fezek miatt önző módon nem verheti szét a V4-et. Az EU nagy államaival, Németországgal és Franciaországgal szemben sokkal hatékonyabban tudunk fellépni, ha ezt közösen tesszük. Saját tapasztalatból tudom, milyen nyomást tudtunk gyakorolni a tárgyalások során az uniós partnereinkre, ha közösen léptünk fel. Ezt nem kellene feladnunk" - zárta Sólymos László.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.