Sokba került, de az emberek egészsége a legfontosabb - Hájos Zoltán az országos tesztelésről a Magyar7 legújabb számában

2020. november 12., 13:34
ma7

Dunaszerdahely polgármesterét Pomichal Krisztián szerkesztő kérdezte.

Magas fokozatra kapcsolt a hazai és a világpolitika, s ez tükröződik a lap közéleti rovatában is, ahol Terror a szomszédban címmel olvashatják Kolek Zsolt rovatvezető írását a közelmúltban Bécsben elkövetett terrorista merényletről.

Lapajánló 2020/46

Molnár Judit főszerkesztő vezércikkében (Mundérból bilincsbe) az ügyészek, bírók, főrendőrök letartóztatását taglalja. Hasonló témát feszeget N. Gyurkovits Róza jegyzete is, míg Haják Szabó Mária a németországi CDU-pártelnökválasztás körüli keringőről szól, ahol Angela Merkel ragaszkodik az általa képviselt vonalhoz.

Lapajánló 2020/46

Két írást közöl a lap az amerikai elnökválasztásról. Az egyik szerzője Kolek Zsolt rovatvezető (Feszültségek és kétségek – így választott Amerika), a másiké Matus Tibor gazdasági rovatvezető, aki az amerikai elnökválasztás hatásait elemzi a gazdaság vetületében. Kövesdi Károly vezető szerkesztő a V4 körüli kérdőjeleket járja körül (Merre tovább, V4, V3, V2?), Szlovákiában ugyanis vezető politikusok kacsingatnak kifelé a visegrádi összefogásból, ami nem sok jót sejtet.

Lapajánló 2020/46

Somogyi Szilárd riportjában egy sikeres szentpéteri vállalkozóról olvashatunk, Babucs Zoltán hadtörténész pedig a nyolcvankét évvel ezelőtti történelmi eseményt eleveníti fel, amikor Horthy Miklós kormányzó bevonult Komáromba és Kassára. A kulturális rovatban Légüres térben a múzsák a címe B. Vida Júlia cikkének, aki a járvány legnagyobb kárvallotjait, a művészet képviselőit kérdezi. Lacza Tihamér kultúrtörténeti sorozatában az első magyar geológusprofesszornak állít emléket.

A lap Tájaink rovatában Radi Anita Pozsony megye három településének tapasztalatairól ír a vírustesztelés kapcsán, míg Szomolai Andrea egy pszichológussal beszélget a koronavírus következményeiről.

Lapajánló 2020/46

Perbetei gyökerektől a bécsi sikerekig a címe Nagy-Miskó Ildikó interjújának, aki egy tehetséges felvidéki hölgy portréját rajzolja meg. Kaszmán Zoltán Farnad községbe látogatott, ahol a nehéz helyzet dacára is hasznos beruházásról tudnak beszámolni. Reczai Lilla egy dunaszerdahelyi nyelvstúdió vezetőjét kérdezi, míg Agócs Szvorák Emese egy jótékony kezdeményezést mutat be a régiós rovatban. Kiállítással emlékeznek Fábry Jánosra a rimaszombati múzeumban, erről Virsinszky Tamás tudósít. Zsebik Ildikó egy szlovák környezetben dolgozó magyar idegenvezetőt mutat be, míg Bokor Klára egy követésre méltó kezdeményezésről számol be Kamocsáról.

Vitamindús sütés, főzés címmel ad újabb tanácsokat Szilágyi Orsolya dietetikus a lap Kávézó rovatában, míg Baán Szabó Ilona kertész egy elfeledett csodanövényt mutat be.

Lapajánló 2020/46

A Barangoló rovatban ezúttal hazai tájakat, pontosabban egy nemesi család máig fennmaradt építészeti örökségét mutatja be Bokor Klára, míg az Életmód rovatban Rajkovics Péter írását olvashatjuk.

Marika-húst kínál az olvasóknak Vass Laura az Íz-lelő rovatban, Vas Gyula pedig egy elektromos autót mutat be.

Lapajánló 2020/46

A sportrovatban Rajkovics György írását olvashatjuk arról, hogy a megváltozott körülmények között hol rendezik meg a futball Európa-bajnokságot, míg Rajkovics Péter, mivel minden mindennel összefügg, az amerikai elnökválasztást állítja párhuzamba a sporttal.

Lapajánló 2020/46

A lap legújabb számából sem hiányozhat a heti tv-műsor és sokak kedvence, a keresztrejtvény, míg a hátsó borítón a szepesgörgői Szent Simon és Júda-templomot találjuk.

Ne feledjék: ha még nem előfizetői, a postahivatalokban is megvásárolhatják a Magyar7-et!

Kövesse facebook oldalunkat is!