SMS-ben figyelmeztet a belügy a 14 napos karantén betartására: keményen büntetnek, ha nem tartjuk be a rendelkezéseket

2020. március 13., 10:52
ma7 | TASR

SMS-t küld a belügyminisztérium a külföldről hazatért állampolgároknak, a kötelező karanténra figyelmezteti őket.

201512201245380.SMS.jpg

A szöveges üzenet a következő:

Figyelem! Koronavírus: Ha külföldről jött, tartsa be a kötelező 14 napos karantént! Az utasítás megszegéséért 1659 euró büntetés szabható ki."

Péntek reggel hatályba léptek az országban a COVID-19 betegséget okozó új koronavírus elterjedésének megakadályozását szolgáló további intézkedések. Mindhárom nemzetközi repülőteret lezárták, leállították a nemzetközi vonat- és buszjáratokat is. A szállítási korlátozások nem vonatkoznak a behozatalra és az áruszállításra.

Az iskolák és az oktatási létesítmények péntektől (március 13.) legalább 14 napig zárva lesznek, az érettségi vizsgákat elhalasztják. Zárva lesznek a bárok, a szórakoztatóhelyek, a síközpontok, a wellnessközpontok, a gyógyfürdők, az aquaparkok, a fitneszközpontok, a játszósarkok és egyéb szabadidős létesítmények is. A szociális és kulturális létesítmények sem működnek.

A szállodák és az éttermek nyitva tartanak. A kórházakban tilos a látogatás, a sport-, kulturális vagy egyéb rendezvények szervezése továbbra is tilos. Az intézkedéseket csütörtökön (március 12.) vezette be a központi válságstáb.