2023. január 18., 18:46

Smer: A volt koalíció reméli, hogy az államfő 2024-ig támogatja ebben a káoszban

A volt kormánykoalíciós pártok nem akarnak előrehozott választást, abban bíznak, hogy Zuzana Čaputová államfő támogatni fogja őket ebben a káoszban egészen 2024 márciusáig – reagált az ellenzéki Smer-SD az OĽANO, a Sme rodina, a Za ľudí és az SaS kormányhivatalban tartott szerdai megbeszélésére. 

smer népszavazás
Fotó: Reprofotó

„Nem jelentették be sem a megegyezést, sem az alkotmánymódosítást, ami elengedhetetlen az előrehozott választáshoz, sem a választás időpontját. Miért? Mert nem akarnak előrehozott választást, abban bíznak, hogy Zuzana Čaputová államfő támogatni fogja őket ebben a káoszban egészen 2024 márciusáig. Kihasználják, hogy az államfő ma bejelentette, gond nélkül támogatja ezt a megbuktatott, alkalmatlan kormányt egészen szeptemberig” – szögezte le a Smer-SD.

A párt szerint káoszra és az állam további leépülésére kell felkészülni egészen 2024 márciusáig, ha sikertelen lesz az alkotmánymódosításról szóló szombati (január 21.) népszavazás, és júniusban nem lesz előrehozott választás.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.