2022. december 2., 12:32

Šipoš bízik a költségvetés elfogadásában, szerinte a koalíció nem óhajt szavazatokat vásárolni

Minden egyes képviselőnek meg kell szavaznia a jövő évi költségvetést, aki azt akarja, hogy jelentős segítséget kapjon a lakosság – jelentette ki a Joj TV Na hrane című politikai műsorában Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője.

Michal Šipoš
Fotó: TASR

Leszögezte, hogy

a kormánykoalíció nem fog szavazatokat vásárolni a költségvetés elfogadásához.

Juraj Blanár, a Smer-SD képviselője kijelentette, pártja biztosan a kormány leváltására fog szavazni a rendkívüli parlamenti ülésen.

Šipoš viszont bízik benne, hogy a kormány kitölti a megbízatási idejét. Szerinte Richard Sulík, az SaS elnöke a bizalmatlansági indítvánnyal megtette az első lépést, hogy a harmadik korrupcióellenes kormányt buktassa meg.

„Úgy tűnik, az SaS abban bízik, hogy a kormány bukása után hivatalnokkormányt nevez ki az államfő,

(...) a parlamentben pedig összeáll egy 76 fős képviselői többség, amelyben ismét benne lenne az SaS is” – jegyezte meg Blanár.

Úgy véli, az SaS azzal is alaposan felboríthatta volna a kormánykoalíciót, ha Roman Mikulec belügyminiszter leváltására szavaz.

Ha Sulík komolyan gondolná az ellenzéki politizálást, Mikulec már nem lenne belügyminiszter

– tette hozzá.

Šipoš kijelentette, óriási nyomás nehezedik a belügyminiszterre, mert a bűnözők nyomába eredt és hagyja dolgozni a rendőrséget.

„Egyetlen képviselő, legyen ellenzéki vagy kormánypárti, egyetlen oligarcha vagy tehetős ember sem lehet nyugodt afelől, hogy az ő ajtaján biztosan nem kopogtat be a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség” – mondta a vitaműsorban Šipoš.

Blanár szerint Zuzana Čaputová államfőt is felelősség terheli az országban uralkodó állapotokért, mert a kormány összes rossz lépését támogatta. Ezért szerinte nem csodálkozhat azon az államfő, hogy egyes politikusok bírálóan nyilatkoznak róla.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.