2023. október 12., 08:16

Šimečka csalódott amiatt, hogy Fico fog kormányozni

Michal Šimečka, a Progresívne Slovensko (PS) elnöke csalódott amiatt, hogy Szlovákiát a Smer-SD és annak elnöke, Robert Fico fogja kormányozni. A Hlas-SD és az SNS döntését tiszteletben tartja. Bejelentette, hogy mozgalma kemény ellenzék lesz.

Michal Šimečka
Fotó: TASR

„Csalódott vagyok az eredmény miatt, és amiatt, hogy Robert Fico fog kormányozni. Nekünk, a PS-nek tiszta a lelkiismeretünk, minden lehetőséget megragadtunk, hogy másik koalíció alakuljon" - mondta Šimečka.

Ellenzékbe vonulunk, és biztosíthatom a formálódó kormány minden tagját, hogy nagyon aktív, professzionális és kemény ellenzék leszünk"

- tette hozzá. A pártelnök hangsúlyozta, hogy az ellenzéken belül együttműködésre és koordinációra van szükségesség. Megjegyezte, hogy a kormánynak nincs alkotmányos többsége.

„Ha az ellenzék fegyelmezett lesz, nagyon megnehezítheti ennek a kormánynak a dolgát, a demokratikus elvek lerombolására irányuló törekvéseit" - mondta. Kijelentette, hogy a PS szeretné felügyelni az ellenőrző bizottságok egy részét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.