2020. április 24., 15:38

Šeliga: Mazurek orvosi segítségre szorul

A szlovák törvényhozásban a kormányprogram vitája kapcsán olykor érdekes szópárbajokra kerül sor.

Šeliga - Mazurek
Fotó: TASR
Juraj Šeliga - Milan Mazurek

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának alelnöke, Juraj Šeliga (Za ľudí) felhívta Milan Mazurek (ĽSNS) figyelmét, hogy ne térjen el a témától.

Mint megjegyezte, az ellenzéki képviselő parlamenti felszólalásában durván megsértette a nők és a nemzeti kisebbségek jogait, amikor a Za ľudí párt alelnökének, Veronika Remišovának sértő módon megkérdőjelezte a szakértelmét.

Milan Mazurek szerint Remišová nem alkalmas arra, hogy ő legyen a beruházásokért és regionális fejlesztésekért felelős miniszter, mert nem a hozzáértése okán kapta meg a pozíciót.

Šeliga a felszólalásában azt is megállapította, hogy a regionális fejlesztéseket már régóta elhanyagolták az országban, ez pedig a roma kérdéssel is szorosan összefügg.

 Sajnálom, hogy a vita nem érveken alapul“

mondta a parlament alelnöke.

Mazurek kijelentései annyira felbosszantották Šeligát, hogy párttársának, Mária Kolíková igazságügyi miniszternek tett javaslatot arra, hogy akiket bűncselekmény vádjával gyanúsítottak vagy ítéltek el, azok számára a törvény értelmében legyen kötelező a pszichológiai tanácsadás, mert Mazurek nem bírt az indulataival.

Ondrej Dostál (SaS) úgy reagált hozzászólásában Šeliga kijelentésére, hogy  Mazureknél nem állt fenn az összeomlás veszélye, ő mindig is így szokta magát kifejezni.

Mazurek azt válaszolta, hogy nem történt semmi különös, ő csak Remišová szakmaiságát kérdőjelezte meg, és nem sértette őt meg semmivel. Mint megjegyezte:

Egy jó kis meleg hely kellett neki, hát odatették."

A nemzeti kisebbségek megsértése miatt szerinte a kulturális tárca vezetőjének, Natália Milanovának (OĽaNO) is bocsánatot kellene kérnie. A világhálón elérhető a miniszterasszony egy korábbi blogbejegyzése, amelyben sértő módon nyilatkozik éppen a kisebbségekről. Šeliga kijelentésére válaszolva kifejtette:

Nem tervezek érzelmileg összeomlani, emiatt felesleges aggódnia.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!