2020. február 26., 15:12

Šeliga feljelenti a belügyminisztériumot

Juraj Šeliga, a Za ľudí párt alelnöke feljelenti a belügyminisztériumot, mivel a tárca nem hajlandó információkkal szolgálni az átvilágításáról és megfigyeléséről.

Juraj Šeliga
Fotó: TASR

„A rendőrség és a belügyminisztérium nem hajlandó elárulni, hogy miért világítottak át törvénytelen módon, és lehallgatnak-e vagy sem” - jelentette ki Šeliga, aki szerint hatósági visszaélés történt.

Šeliga elmondta, tavaly nyáron értesült arról, hogy többször lehallgatták és összegyűjtötték a rendőrségi adatbázisokból a vele kapcsolatos adatokat. Ezt követően tájékoztatást kért a minisztériumtól.

Azt válaszolták, hogy a rendőrség nem tájékoztathat engem az ügyben,

„de belső ellenőrzés indult, mert feltehetően törvénytelen módon világítottak át” – mondta Šeliga. Hozzátette, fokozatosan a tudomására jutott, hogy hétszer világították át, ebből kétszer törvénytelenül, értesülései szerint a Speciális Büntetőíróság a lehallgatására nem adott engedélyt.

A rendőrségi adatbázisok alapján több újságírót is átvilágítottak az elmúlt években, köztük a meggyilkolt Ján Kuciakot, de például Jaromír Čižnár főügyészt is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.