Savanyú a szőlő? Richard Raši élesen kritizálta utódját, Veronika Remišovát

2020. május 21., 19:36
ma7

Richard Raši, a Smer-SD egykori miniszterelnök-helyettese keményen kritizálta Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért és informatizációért felelős minisztert, illetve Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminisztert az informatizálás költségeinek felülvizsgálata miatt.

Fotó: TASR

A Smer politikusa szerint Remišová olyan adatokkal jött elő, amelyek már 2016-ban érvényben voltak, és ezek közül sok nem tükrözi vissza az informatizáció jelenlegi prioritásait.

Raši arra mutatott rá, hogy Remišová az információs rendszerek rangsorolásáról beszél, de közben azért kritizálja a befektetési és informatikai miniszterelnök-helyettes előző vezetését, mert az összes projektet prioritásként kezelte.

,,A miniszterelnök-helyettes asszonyt zavarja, hogy a minisztériumok maguk is beszedhetik a mobildíjakat, ahol több százezer eurót lehet megspórolni, de az nem zavarja őt, hogy a miniszterek felesleges engedélyeket szereznek be“ - mondta Raši, aki hozzátette azt is, hogy Remišová központosítani akarja mobildíjak beszerzését, de meghiúsítja azt a projektet, amely több tízmillió eurót takarítana meg az állami szoftverek beszerzésével kapcsolatban.

Kövesse facebook oldalunkat is!