2021. szeptember 19., 14:13

SaS: Támogatjuk a Heger-kormányt, akkor is, ha a Sme rodina úgy dönt, kilép a koalícióból

Az SaS valamennyi parlamenti képviselője támogatja Eduard Heger (OĽANO) kormányát, azok is, akik a Za ľudí pártból csatlakoztak hozzájuk. Érvényes ez abban az esetben is, ha Boris Kollár Sme rodina mozgalma úgy döntene, távozik a kormánykoalícióból.

Fotó: TASR
A koalíciós partnerek közötti értékkülönbségek természetesek, de ha azok folyamatosan növekednek, az is természetes, hogy beszélni fogunk a közös kormányzás egyéb lehetőségeiről”

– fűzte hozzá Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője.

Az OĽANO elnöke Igor Matovič miniszterelnök-helyettes vasárnap kijelentette, hogy ha a Sme rodina mozgalom gátolja a tisztulási folyamatot, és úgy dönt, hogy inkább az ellenzéknek „szurkol”, az ellenzék képviselőinek fel kell tenniük a kérdést maguknak, képesek-e megtartani a koalíciót Kollárék nélkül is.

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke erre úgy reagált, hogy mozgalma támogatja a kormány társadalomtisztító programját, de ennek törvényesen kell zajlania.

Ha Matovič a Sme rodina párt nélkül akar kormányozni, akkor ezt megvitathatják a Koalíciós Tanács ülésén, mondta Kollár.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.