2022. május 31., 13:16

SaS: Nem kormányt kell váltani, hanem Matovičot

Ahogy arról ma beszámoltunk, Igor Matovič pénzügyminiszter kijelentette, őszre széteshet a kormánykoalíció, ugyanis vélhetően az SaS képtelen lesz elfogadni a szükséges költségvetési változásokat. 

Sulík
Fotó: TASR

Richard Sulík pártja röviden reagált Igor Matovič szavaira. A frakció szerint a pénzügyminiszter sugalmazása, miszerint az állami költségvetés módosítása nem fog átmenni a koalíción, nem több alibizmusnál. Az egykori kormányfő tulajdonképpen már előre magyarázza a bizonyítványát. 

Az SaS szerint ugyanakkor a költségvetés körüli problémák nem jelentenek okot a kormány szétesésére, de arra igen, hogy új pénzügyminisztere legyen az országnak.

Richard Sulík a személyeskedéstől sem riadt vissza, ugyanis kijelentette, látva mit csinál Matovič a tárcája élén, nem csodálkozik, hogy a pénzügyminiszter átadta a családi kassza kulcsát feleségének, Pavlínának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.