2021. január 3., 17:03

Az SaS eddig hallgatott a Lučanský-ügyben, most Droba feltett 10 alapvető kérdést

A legkisebb kormánypárt a Lučanský-ügyben eddig nem szólalt meg. Most viszont az SaS egyik képviselője, Pozsony megye elnöke, Juraj Droba közösségi oldalán tett fel 10 alapvető kérdést az üggyel kapcsolatban.

Fotó: TASR

Droba bejegyzésében megemlíti, hogy bár csak egyszer találkozott Milan Lučanskýval, de akkor jó benyomást tett rá, és a rendőröktől is azt hallotta, hogy respektálták őt. Hogy bűnös volt-e, azt majd a vizsgálat kimutatja. Azt viszont hihetetlennek tartja, hogy a 21. században a vizsgálati fogságban meghalhasson az a volt rendőrkapitány, aki több kulcsszerepet játszó bűnözőt juttatott a rács mögé.

Ezért szívesen hallaná a válaszokat az alábbi kérdésekre:

Miért nem teszik közzé a börtön folyosóját figyelő kamerák, a december első felében történt, a volt rendőrfőkapitány sérülését okozó esemény előtti és utáni felvételeit?

Mi volt Lučanský tábornok őrizetbe vételének oka, ha több évvel ezelőtt történt tettekkel vádolták?

Miért nem hallgatták ki egyszer sem a csaknem egy hónapos fogva tartása idején?

Miért nem engedték, hogy a fogva tartása alatt egyszer is találkozhasson közvetlen családjával?

Miért nem tett vallomást eskü alatt és független bizottság előtt az az orvos, aki a tábornokot vizsgálta és operálta a december első felében történt biztonsági esemény után?

Hiteles-e a december első feléből kiszivárgott orvosi jelentés a biztonsági eseményről? Miért nem kommentálta a szerzője?

Kik érintkezhettek Lučanský tábornokkal a zárkában? Mikor jöttek, és mikor mentek el?

Igaz, hogy Lučanský úrnak egy hónapig nem volt lehetősége az ügyvédhez fordulni? Miért tartották Eperjesen fogva, és miért nem Pozsonyban, Ilavában vagy Lipótváron?

Miért nem tett vallomást eskü alatt az a patológus, aki megállapította a tábornok halálát, és nem adott információt korábbi sérüléseiről és halálának okáról?

Miért az orvosi jelentés kiszivárogtatóját kutatjuk, és miért nem annak tartalmával foglalkozunk?

Két cikluson át ültem a titkosszolgálatot (SIS) ellenőrző bizottságban, és hét évig tagja és elnöke voltam a szlovák parlament NATO-küldöttségének. Nem vagyok sem zseni, sem szakértő a katonai biztonsági kérdésekben, de tudok néhány dolgot erről a témáról. És amikor olyan valaki beszél, mint Milan Žitný vagy akár Robert Kaliňák, figyelmesen hallgatom

- fogalmaz bejegyzésében Droba.

Barátaim, ez a fegyver füstöl, méghozzá rendesen. A kudarcok sorozata a szolgálati eljárások során, és egy csomó kérdőjel. Attól tartok, hogy sokkolni fognak a vizsgálatok eredményei. Szeretném tudni az igazságot Lučanský tábornok "önsérüléséről" és öngyilkosságáról. És nem érdekel, ki van épp hatalmon "

- zárta sorait az SaS-es politikus.

Droba FB
Megosztás
Címkék