lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. február 5., 14:34

Saková szerint az előrehozott választás időpontja az emberek számára nem megfelelő

Juraj Krúpa (SaS) szerint a szeptemberi előrehozott parlamenti választás időpontja kompromisszumos döntés volt, amellyel mindenki elégedett lehet. A Hlas-SD politikusa, Denisa Saková (független képviselő) szerint azonban a szeptemberi időpont az emberek és az ország szempontjából is rossz választás.

Denisa Saková
Fotó: TASR

A Ta3 Politikában című vitaműsorának vendégei Juraj Krúpa (SaS) és Denisa Saková (független) képviselők voltak. Saková szerint

a szeptemberi időpont azért sem jó, mert így csak októberben alakulnak majd a koalíciókötések, s mivel a kormányprogramot meg kell tervezni, illetve a költségvetést is el kell fogadni, az egész csak kapkodás lesz.

Krúpa a költségvetés elfogadására azt válaszolta, hogy azt az egyes minisztériumok illetékesei készítik elő még a nyáron.

 Lehet, hogy egy kicsit húzós lesz az október ilyen szempontból, de megoldható

- fogalmazott Krúpa.

Saková kijelentette, hogy pártja, a Hlas-SD még nem döntötte el, indít-e egyáltalán jelöltet a a 2024-es elnökválasztásra.

Ezzel a témával a parlamenti választás után fogunk csak foglalkozni

- jelentette ki Saková.

Krúpa elmondása szerint Zuzana Čaputovát támogatnák, ám a jelenlegi államfő még nem jelentette ki, hogy indul-e az államfőválasztáson.

Mind a két képviselő egyetértett abban, hogy

vasárnap nem kellene bezárni a boltokat.

Saková nem hiszi, hogy a parlamenti képviselőknek kellene megmondaniuk az embereknek, hogy mennyit kereshetnek. Krúpa szerint a vasárnapi boltzár ideológiai harc csupán az egyes pártok között.

A vitaműsorban szó esett az ukrajnai háborúról is. Krúpa szerint Szlovákiának mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy

Ukrajna sikeresen megvédje saját területeit.

Saková elmondta, hogy a Hlas a háború kitörését követően rögtön elítélte az orosz agressziót. Elmondása szerint a szlovák kormánynak segítenie kell Ukrajnának, ám mindenekelőtt a saját állampolgáraira kell gondolnia.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.