lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2021. október 3., 16:10

Saková attól tart, Lipšic nagyobb hatalomhoz juthat

Denisa Saková, a Hlas-SD párt tagja, ellenzéki képviselő úgy látja, hogy a Büntető Törvénykönyv 363-as paragrafusának módosítása Daniel Lipšic speciális ügyész kezébe adna még nagyobb hatalmat. Hatalmi harcokat lát a módosítási javaslat mögött.

Denisa Saková Grendel Gábor
Fotó: TASR

Grendel Gábor, a parlament alelnöke ugyanakkor szándékos félrevezetést sejt az ilyen kijelentések mögött.

Denisa Saková és Grendel Gábor a Markíza kereskedelmi televízió Testre mérve című politikai vitaműsorában fejtették ki véleményüket.

Grendel kiemelte, hogy a 363-as paragrafus módosítása már az Igor Matovič, majd az Eduard Heger vezette kormányok programjában is szerepelt,

kizártnak tartja ezért, hogy azt a speciális ügyész miatt szeretnék csak megváltoztatni. Hozzátette azt is, hogy Maroš Žilinka főügyész is ezen paragrafus módosításáról beszélt a főügyészválasztás során.

Grendel Gábor megjegyezte, hogy

a parlamenti választások előtt azt ígérték a polgároknak, hogy a korrupciós ügyeket ki fogják vizsgálni.

Szerinte csupán annyi történt, hogy eddig ez a vizsgálat nem volt annyira intenzív, mint most. Rámutatott arra is, már 26 személy beismerte, hogy az előző kormány idején kerültek megvesztegetési ügybe. Denisa Saková erre reagálva elmondta, hogy már Milan Lučanský vezetése idején szabadabban működhetett a rendőrség. Szavai szerint a büntetőeljárásban résztvevő minden szervnek ugyanúgy szabad keze volt a vizsgálatok során.

Abban egyetértettek a vitapartnerek, hogy az eljárás során nem szabad vádat emelni egyetlen tanú vallomására alapozva.

„Elképzelhetetlen, hogy csak egy olyan tanú vallomására alapozzanak vádat, aki maga is bűnelkövető, és amiatt csökkentsék büntetését, mert másokat vádol meg, miközben nem is biztos, hogy teljesen iagazak a vádjai“ - mondta Saková.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.