2021. július 19., 15:42
Frissítve: 2021. júl. 19. 16:24

Kinevezték a kisebbségi alap új igazgatóját

Alena Kotvanová, a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) új igazgatója augusztus 1-jén lép hivatalba.

Kisebbségi Kulturális Alap
Fotó: Kisebbségi Kulturális Alap

Natália Milanová (OĽANO) kulturális miniszter addig átmenetileg Dagmar Čerťanská gazdasági igazgatót bízta meg az alap vezetésével.

A TASR hírügynökséget Michal Hajtol, a kulturális minisztérium munkatársa tájékoztatta hétfőn.

Kotvanová kinevezését a KKA élére egy hét tagú bizottság javasolta a kulturális miniszternek. Ez utóbbi a június 22-i nyilvános meghallgatást követően három jelölt közül választotta ki Kotvanovát. Az új igazgatónő már találkozott Molnár Norberttel, a KKA előző igazgatójával. Egyeztettek a további lépésekről, hogy az alap normál üzemmódban működhessen tovább.

Kotvanová 2013 óta dolgozik a kisebbségi kormánybiztos hivatalánál, korábban a kormánybiztosi iroda igazgatója, majd a nemzeti kisebbségjogi főosztály igazgatója volt. Emellett a nemzeti kisebbségek és etnikai csoportok bizottságának titkára is.

A KKA egy független közintézmény. Küldetése a nemzeti kisebbségek kultúrájának és tudományos tevékenységének támogatása és ösztönzése, elsősorban támogatási mechanizmusok létrehozása által.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.