2021. február 2., 16:30
Frissítve: 18:44

Jankovská jogi képviselője szerint védence öngyilkosságot kísérelt meg

Az őrizetben lévő egykori igazságügyi államtitkár öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben, erősítette meg Jankovská jogi képviselője. 

Fotó: TASR

A besztercebányai büntetésvégrehajtási intézetben történt "incidens" valóban öngyilkossági kísérlet volt - tájékoztatta a nyilvánosságot Monika Jankovská ügyvédje, Peter Erdös.

Erdös a mai nap folyamán meglátogatta Jankovskát a trencséni rabkórházban.

Úgy látom, védencem állapota igen rossz. Arról tájékoztatott, hogy szándékosan vett be jóval több gyógyszert a kelleténél, tudta, mi lehet a következménye. Egyértelműen ki merem jelenteni, tették kétségbeesés szülte!

- fogalmazott Erdös, aki hozzátette, Jankovská kétségbeesésének nem maga a börtön vagy a körülmények az okai, hanem az, hogy tisztában van vele, "nem várhat igazságos bírósági eljárást". Erdös arra is panaszkodott, hogy az igazságszolgáltatás szervei nem végzik a munkájukat. Öt hónappal ezelőtt hosszabbították meg utoljára Jankovská fogságát, azóta mindössze egyszer hallgatták meg őt, januárban. 

Az Igazságügyi Minisztérium nem reagált Erdös szavaira. Korábbi közleményüket tartják érvényesnek, amelyben az állt, a vádlott az eset után a börtön illetékesei előtt elmondta, nem állt szándékában az öngyilkosság. Ennek ellenére kezdetektől öngyilkossági kísérletként kezelik az eseményt, áll a hivatalos kommünikében, s ez a továbbiakban is így lesz.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!