2022. március 25., 16:57

Rigó Konrád: Inkább vicces, mint hasznos a KKA költségvetésének emelése

Portálunk is beszámolt róla, hogy a szlovák parlament csütörtökön elfogadott egy a Kisebbségi Kulturális Alap finanszírozására vonatkozó törvénymódosítást. Rigó Konrád, a kulturális tárca egykori államtitkára, a Szövetség politikusa reagált a parlamenti döntésre.

Fotó: Lamos Csaba
Ez inkább vicces, mint hasznos, mert ez valójában nem emelés, hiszen még csak az inflációt sem fedi le, ráadásul ebből 100- ezret az új igazgató kinevezése óta katasztrofálisan rosszul működő alap rezsijére kell költeni.

- véli Rigó.

A Most-Híd platfrom elnöke szerint, a vegyespárt 2017-ben létrehozott egy független intézményt és "megduplázták a kultúrára szánt költségvetést".

Ha a koalíció be akarta volna tartani a sokszor hangoztatott ígéretét, hogy megtartja a status quo-t a kisebbségek tekintetében, akkor minimálisan 8,96 millió euróra kellett volna igazítani a költségvetést. Rigó szerint viszont 

ezzel csak megerősítették és hangsúlyozták, hogy a nemzetiségi kultúra számukra nem érdekes. Az OĽANO-tól semmi jóra nem számíthatunk. Mondjuk, ezt már tudjuk egy ideje.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.