2021. február 21., 15:41

Richard Sulíknak vannak ötletei, ki vezesse az egészségügyi minisztériumot

Richard Sulík, az SaS elnöke több nevet is fel tud sorolni, akik hatékonyan vezetnék az egészségügyi minisztériumot.

Fotó: TASR

A gazdasági miniszter ezt a szlovák köztelevízió vasárnapi politikai műsorában fejtette ki.

Richard Sulík több kritikát is megfogalmazott, többek között azt mondta, hogy az Ivermectin nevű gyógyszernek már rég elérhetőnek kellene lennie a szlovák gyógyszertárakban.

Az SaS vezetője szerint

az egészségügyi miniszternek nehéz feladata van, és mivel nincs tapasztalata a vezetésben, ezért munkáját nagyon sok kudarc éri.

Sulík egyetért az államfő, Zuzana Čaputová álláspontjával, miszerint a kormányfőnek, Igor Matovičnak (OĽaNO) valaki másra kellene bíznia a járványkezelést.

Az SaS elnöke az orosz Szputnyik V vakcina kapcsán is kifejtette véleményét. Elmondása szerint nem tudta, hogy a kormányfő az oroszokkal tárgyalt a vakcina beszerzéséről.

Sulík szerint nem tisztességes, hogy Matovič erről nem informálta a koalíciós partnereit.

A gazdasági miniszter elmondta, Marek Krajčít többször is megkérdezte arról, hogy az Európai Uniótól miért nem próbál több vakcinát beszerezni. Bízik abban, hogy Krajčí most már intenzív tárgyalásokat folytat az EU-val.

Denisa Saková (független) a parlamenten kívüli Hlas-SD alelnöke éles kritikával illette a kormányt, amiért rosszul kezelik a járványhelyzetet. A parlamenti képviselő az orosz vakcina körüli helyzetet csak egy színjátéknak minősítette.

Saková szerint engedélyezni kell az orosz vakcina beszerzését, mivel az országban kevés oltóanyag áll rendelkezésre.

Denisa Saková elmondta, a válsághelyzet meghosszabbítása csak formaság lesz, szerinte az SaS képviselői megállapodnak abban, hogy milyen feltételek mentén szavazzák meg a válsághelyzet meghosszabbítását.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.