Rendőrség a múlt héten 3219 alkalommal regisztrálta a járványügyi intézkedések megsértését

2021. április 21., 15:53
ma7 | TASR

A múlt héten Szlovákiában a rendőrség 3219 esetben regisztrálta a járványellenes intézkedések megsértését. 509 esetben megrovást és 2245 esetben bírságot szabtak ki, összesen 110 320 euró értékben. 92 esetben az ügyet továbbutalták, és jelenleg 38 eset folyamatban van - tájékoztatott erről Denisa Bárdyová a Rendőrkapitányság szóvivője.

Fotó: Rendőrség
A rendőrök 37 esetben állapították meg az orvosok által elrendelt karantén megsértését, öt esetben a létesítmények nyitási tilalmának megsértését, 916 esetben a szájmaszk viselési kötelezettség megsértését, 2261 esetben pedig a kijárási tilalom megszegését

- mondta a szóvivő.

Az elmúlt héten csaknem 19.000 rendőrt és katonát vezényeltek szolgálatba rendszeres, illetve fokozott szolgálatra. Egy hét alatt több mint 78 000 embert ellenőriztek.

Az év eleje óta a rendőrség az ellenőrzések keretében összesen 59 477 szabálysértést és bűncselekményt regisztrált. Bárdyová rámutatott, az intézkedések enyhítése ellenére továbbra is fennáll a rendkívüli állapot, így a az ellenőrzések során kihasználják a testület minden rendelkezésre álló emberét és eszközeit, valamint a fegyveres erők tagjait.

Az ellenőrzések során azokra a helyekre összpontosítunk, ahol fokozott az emberek koncentrációja (bevásárlóközpontok, állomások, gyűjtőhelyek stb.). Az ellenőrzések folytatódnak a határátkelőknél, illetve a belső határoknál, ahol rosszabb a járványügyi helyzet

- tette hozzá a szóvivő. A rendőrség szorosan együttműködik a regionális közegészségügyi hatóságokkal is.

Kövesse facebook oldalunkat is!