Rendőröket sebesített meg egy férfi, akár 25 évnyi börtönbüntetést is kaphat

2020. november 30., 16:27
ma7 | TASR

Hosszú évekre elitélhetik azt a 39 éves férfit, aki egy lakásban először a barátnőjét támadta meg, majd később azokat a rendőröket, akiket a helyszínre hívtak.

Fotó: Facebook Polícia SR Trenčianksy Kraj

Az eset a Simonyi járásban történt - az esettel kapcsolatosan a trencséni rendőrség a közösségi oldalán tájékoztatott.

ZA ÚTOK NA POLICAJTA MU HROZÍ NIEKOĽKOROČNÉ VÄZENIE Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ z...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Monday, November 30, 2020

A rendőröket vasárnap éjjel hívták a helyszínre. A járőr felvette a nő vallomását, miszerint a 39 éves társa fizikailag bántalmazta őt. A rendőrök azt tanácsolták az áldozatnak, hogy a sérüléseivel forduljon orvoshoz.

A nő kérte a rendőröket, hogy a férfit vigyék ki a lakásból, de erre ő káromkodni kezdett, azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket. A rendőrök kénytelenek voltak védekezni, s végül az elkövető rájuk is támadt.

Az incidens során két rendőr megsérült. Az egyik könnyebb sérüléseket szenvedett, a másik rendőrnek hét napra lesz szüksége a teljes felépülésre.

Mivel a férfi az országban érvényben lévő vészhelyzet alatt követte el a támadást, a törvények értelmében 12-től 25 évig terjedő szabadságvesztésre is elítélhetik.