cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 16., 17:49

Rendkívüli bizottsági ülést kezdeményez az ellenzék Danko balesete miatt

A parlament biztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi az ellenzék Andrej Danko (SNS) parlamenti alelnök balesete ügyében – jelentette be kedden Juraj Krúpa (SaS) képviselő.

Az ág ius húzza
Juraj Krúpa - Andrej Danko
Fotó: TASR/ma7
Összegyűjtjük a szükséges aláírásokat az ellenzéki képviselőktől és kezdeményezzük a rendkívüli bizottsági ülés összehívását”

– mondta, hozzátéve, hogy a rendőrség nem hajlandó magyarázatot adni arra, ahogy eljárt Danko közúti balesetének ügyében. Az ellenzék a NAKA átszervezésének kérdését is meg akarja nyitni az ülésen.

Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány elrendelte a rendőrök eljárásának ellenőrzését. Az ellenzék bírálja, hogy csak a baleset másnapján végezték el az alkoholszondás ellenőrzést Dankónál, ehelyett akkor már vérvételre kellett volna vinni az SNS elnökét.

A baleset csütörtökön történt Pozsonyhidegkúton (Dúbravka), egy kereszteződésben. Danko beismerte, hogy megcsúszott a kocsija, ezért nekihajtott egy oszlopnak. A rendőrség közölte, hogy amikor a járőr a helyszínre érkezett, sem a balesetet okozó sofőr, sem a gépkocsi nem volt a helyszínen. Az alkoholszondás ellenőrzést pénteken délután végezték el, negatív eredménnyel. Danko a baleset miatt elnézést kért, a károkat kész megtéríteni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.