2021. december 8., 09:18

Remišová: Az államfő egyértelműen álljon ki a kötelező oltás mellett

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes felszólította Zuzana Čaputová államfőt, hogy egyértelműen álljon ki a COVID-19 betegség elleni kötelező oltás mellett. A Za ľudí párt jövő év elejétől kötelezővé tenné az oltást legalább a 60 évnél idősebbek számára.

Remišová
Fotó: TASR

"Az aktuális szabályok, legyen szó akár a COVID automatáról, akár a lockdownról, nem tekinthetők sem hosszú távú, sem fenntartható megoldásnak. A lakosság minél nagyobb hányadának átoltását tekintik a világjárvány megoldásának szerte a világon, függetlenül a társadalmi berendezkedéstől" - közölte Remišová, hozzáfűzve: ebben egyetért minden fejlett ország.

A Za ľudí párt tagjai tudatosítják a téma érzékenységét, de egyszersmind felhívják a figyelmet a COVID-19 okozta halálesetek magas számára.

Úgy vélik, mindent meg kell tenni az emberek életének és egészségének védelme érdekében. Remišová szerint ezért is kellene az államfőnek világosan és egyértelműen támogatnia a kötelező oltás bevezetését. "A folyton ismétlődő lezárások nem jelentenek megoldást" - hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes, rámutatva, hogy a lockdown tönkreteszi a gazdaságot, munkahelyeket szüntet meg és negatív hatással van a társadalomra is.

Remišová az ellenzéki vezetőket is a COVID-19 elleni kötelező oltás támogatására szólította fel, rámutatva, hogy korábban ők is vezettek be kötelező oltásokat vírusos megbetegedések ellen a lakosság bizonyos csoportjai számára.

"Olyan világos megoldást kell találnunk, amely végrehajtható és nem terheli le az egész közegészségügyi rendszert olyan bírságok behajtásával, amelyek nem motiválják az embereket" - jelentette ki korábban Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter, hozzátéve: egyelőre nem szándékoznak bevezetni a kötelező oltást. A kormány azt szeretné, ha az emberek önként oltatnák be magukat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.