Regisztráció nélkül is oltanak Nagyszombat megyében

2021. július 16., 11:43
Horváth Szomolai Andrea

A hétvégén, július 17-én és 18-án előzetes regisztráció nélkül is fel lehet venni a Covid19 elleni védőoltást Nagyszombat megye oltóközpontjaiban. A megye öt nagykapacitású oltóközpontot működtet és hatékony oltási programot vezényelt le a településeken is.

oltóközpont
Fotó: Nagyszombat megye
Archív felvétel

Az elmúlt hétvégén, július 12-én és 13-án Nagyszombat megyében a regisztrációval rendelkező polgárokon kívül 1500 előre nem regisztrált embert sikerült beoltani a megye oltóközpontjaiban – ismertette Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Az oltás gördülékeny folyamatában nem okozott fennakadást az, hogy a megye az oltási kampány keretén belül már azoknak a polgároknak is biztosítja a kijelölt hétvégéken a védőoltás felvételét, akik nem rendelkeznek előzetes regisztrációval.

A megyeelnök szerint a kampányt úgy lehet hatékonyabbá tenni, ha leegyszerűsítik és időben is lerövidítik az oltáshoz való hozzájutás folyamatát, ezért is tervezik folytatni az új szolgáltatást.

Ezzel azokon a polgárokon is segíteni kívánnak, akiknek nehezére esik technikai vagy időbeli okokból kitölteni a korona.gov oldalon a regisztrációs űrlapot.

Az egészségügyi miniszter Vladimír Lengvarský a július 13-ai tárgyaláson engedélyezte a megyéknek, hogy az általuk berendezett oltóközpontokban a regisztrációval nem rendelkező érdeklődők is felvehessék a koronavírus elleni védőoltást.

Mutatjuk, hogy a hétvégén Nagyszombat megye mely oltóközpontjaiban melyik vakcinához lehet hozzájutni. A Pfizer-t 16 éves kortól, a Modernát 18 éves kortól lehet beadatni. Kiskorúak esetében szükséges a törvényes képviselő beleegyezése és jelenléte az oltásnál.

Szombat, július 17.
  • Dunaszerdahely - Vidékfejlesztési Szakiskola - 8:00 - 17:00 – Pfizer
  • Pöstyén – Fürdősziget – 8:00 -16:00 – Pfizer
  • Szakolca (Skalica) – Egészségügyi Szakközépiskola – 8:00-18:00 – Pfizer
  • Nagyszombat – Egészségügyi Szakközépiskola – 10:00 – 14:00 Pfizer
Vasárnap, július 18.
  • Nagyszombat – Sportcsarnok – 7:00 -11:00 – Moderna
  • Nagyszombat – Sportcsarnok – 11:00 – 17:00 - Pfizer

Az oltóközpontokban azok is felvehetik az oltást, akik a második adag vakcinára várnak, de csak abban az esetben, ha már eltelt legalább négy hét az első adag vakcina felvétele óta.

Ebben az esetben szükséges bemutatni az első adag felvételéről szóló igazolást. A folyamat hatékonysága érdekében készítsék elő az oltáshoz szükséges, kitöltött űrlapokat és a személyigazolványt.

 

Kövesse facebook oldalunkat is!