2020. december 30., 07:43

Reagált a kormány Lučanský öngyilkossági kísérletének hírére

Ha valaki hibát követett el Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány öngyilkossági kísérletével összefüggésben, nem fog védelmet élvezni, az illetőt fel kell függeszteni. Ezt Igor Matovič kormányfő írta a közösségi hálón közzétett keddi bejegyzésében.  

Fotó: TASR
Az ellenzéki politikusok - átlépve a politikai kommunikáció minden határát - politikai témát igyekeznek kreálni ebből a személyes tragédiából, ami az abszolút érzéketlenség megnyilvánulása a hozzátartozókkal szemben”

– tette hozzá Matovič.

A miniszterelnök szerint a volt rendőrfőnök öngyilkossági kísérlete emberi tragédia. „A hozzátartozói megérdemlik az együttérzésünket, valamint azt, hogy a felelősöktől villámgyorsan kielégítő válaszokat kapjanak minden kérdésükre” – írta  a kormányfő.

Kollár kivárna

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke szerint Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány öngyilkossági kísérletével összefüggésben meg kell várni a hivatalos tájékoztatást és az egész ügy kivizsgálását. „Ez a hír nagyon lesújtott, sajnálom, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhetett. Ugyanakkor meg kell várnunk a hivatalos információkat és az egész ügy kivizsgálását” – reagált az esetre Kollár, aki támogatásáról biztosította Lučanský családját. Bízik benne, hogy sikerül megmenteni a volt rendőrfőnök életét.

Az igazságügyi minisztérium kedden arról tájékoztatott, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Lučanský öngyilkosságot kísérelt meg. Az állapota válságos.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.