Pozsonyiak menjetek haza!

2020. március 22., 13:45
ma7

A helybelieknek nem tetszik, hogy a pozsonyiak az olaszországi síkirándulások után egyenesen Selmecbányára utaznak a hétvégi házaikba.

Selmecbánya
Fotó: fab
Selmecbánya vára

A selmecbányaiak emiatt elég elutasítóan viszonyulnak az ,,idegenekhez“, nem bíznak senkiben. Tópatakon (Banský Studenec) olyannyira durva a helyzet, hogy egy táblával próbálják elűzni a városlakókat:

"Víkendházasok haza!"
A közösségi hálókon is zajlik a vita, a selmecbányaiaknak főleg az nem tetszik, hogy a pozsonyiak nem tartják be a karantén házszabályait. Selmecbányán a város amúgy is üres, de az ottani lakosok mindenkitől félnek, ki sem mozdulnak a házaikból.

Nadežda Babiaková, Selmecnánya polgármesternője túlzásnak tartja a hisztériát, szerinte mindenkinek joga van a szabad mozgáshoz, és a város nincs kitéve nagy veszélynek.

Nem tilthatom meg senkinek, hogy a saját hétvégi házába jöjjön vissza, hiszen ezt nem tiltja a törvény

mondta Babiakaová.

Szájmaszkokat és röpcédulákat osztunk szét az idősek között, hogy figyelmeztessük őket arra, hogy inkább maradjanak otthon

folytatta Babiaková.

Tópatakon az idegeneket felszólító táblákat már eltávolították, ám a helyi lakosokat a selmecbányai polgármester szavai nem nyugtatták meg, továbbra sem tetszik nekik a pozsonyiak tömeges megjelenése, szerintük ők hozzák be a koronavírust a békés és nyugodt településükre. Nemcsak a pozsonyiak zavarják a helyieket, hanem a zólyomi, illetve a besztercebányai emberek nagy számát is veszélyesnek tartják.

,,A legrosszabb az, hogy csak két napra jönnek, hazamennek, majd visszatérnek. "Nem csoda, hogy az emberek félnek"

fejezte ki mindnyájuk aggodalmát Tópatak polgármestere, Stanislav Neuschl .

Kövesse facebook oldalunkat is!