2021. július 4., 14:06

Pozsonyban meghívó nélkül is beoltják a gyerekeket és a felnőtteket is

Nem jött el a pozsonyi oltóközpontba a meghívottak egyötöde, több mint 700 ember. Ha tehát valaki Covid-oltást szeretne, meghívás és konkrét időpont nélkül is beoltathatja magát a pozsonyi Nemzeti Futballstadion oltóközpontjában.

koronavírus Szlovákia védőoltás
Fotó: TASR

A hírt Pozsony megye a közösségi oldalán tett közzé.

Bárkit beoltanak, aki a Pfizer első vagy második dózisára érkezik. Elegendő csak a személyi igazolványt bemutatni, és igazolni kell, hogy az illető valamelyik egészségbiztosítónak az ügyfele.

Beoltjuk azokat is, akik nem kaptak telefonos üzenetet a második dózisra, az első dózis beadása óta eltelt már a 4 hét, és papíralapú igazolásuk van az első dózis beadásáról. Erre azért van szükség, mert az NCZI szervere jelenleg „sztrájkol”, így nem tudjuk a rendszerben ezt ellenőrizni. Valószínűleg a jövő hétvége lesz a utolsó, amikor nagyobb mértékben Pfizerrel oltunk”

– jelentette ki Tomáš Szalay megyei orvos.

Az oltás vasárnap és hétfőn zajlik majd, illetve a következő hétvégén. Hétfő délelőtt gyerekorvosok fogják az oltóközpontban a nem regisztrált 12-15 éves gyerekeket oltani.

Ennek feltétele, hogy a gyerek törvényes képviselője is jelen legyen”

– mondta Szalay.Ez azokon az embereken is segíthet, akik máshova kaptak meghívást, vagy azokon, akiknek a kapott időpont nem felel meg, mivel még mindig nem lehet oltási időpontot választani, és aszerint kell beoltatnunk magunkat, hogy milyen időpontot kapunk a központtól.

Az új szerint a kapott időpontot el lehet majd halasztani egy vagy három nappal, egy héttel vagy egy hónappal.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.