2021. július 13., 10:02

Pozsonyban 12 ezren jelentkeztek az ingyenes villamosbérletért folyó versenybe az első nap

Pozsony városa nagy érdeklődést tapasztalt az éves tömegközlekedési bérletért folyó versenyben. Ezzel motiválnák a be nem oltottakat, ugyanakkor jutalomként is szolgálna az oltottak számára. Már a verseny első napján, a múlt hét végén 12 000-en neveztek be a versenyre. Ezt Katarína Rajčanová pozsonyi szóvivő nyilatkozta.

Pozsony, villamos
Fotó: TASR
Képünk illusztráció.
Nagy érdeklődést tapasztalunk a versenyben való részvétel iránt, és nemcsak az oltások miatt fontos számunkra, hanem a tömegközlekedésre való áttérés megteremtésére is

- mondta Rajčanová, hozzátéve, hogy az éves villamosbérlet  versenyre regisztráltak száma tovább emelkednek.

A főváros a COVID-19 elleni védőoltások támogatása mellett, kampányt indította a pozsonyi kollektív immunitás eléréséért. Ösztönzi a kollektív immunitás elérését Pozsonyban, amihez a lakosság 75 százalékának beoltása szükséges.  Az önkormányzat szerint, ha ez megvalósul, a szlovák főváros biztonságosabb hely lehet a szeretteinkkel való találkozáshoz. Ugyanakkor a kulturális intézményeknek vagy a gasztronómiai intézményeknek is esélyük lesz arra, hogy a lehető leghosszabb ideig legyenek nyitva, annak ellenére, hogy várható az új koronavírus újabb hulláma.

Bárki, aki betöltötte 18. életévét jelentkezhet a 60 egész éves villamosbérletért folyó versenyen, a pozsonyi állandó tartózkodás nem feltétel. A regisztrálni a www.kolektivnaimunita.sk weboldalon található űrlap kitöltésével lehetséges.

Csak egyszer lehet regisztrálni, ha a versenyző nem nyer azonnal, automatikusan bekerül a következő sorsolásba. Kéthetente 15 nyertest sorsolnak ki. Az oltást igazolni csak akkor szükséges, ha valaki nyer.

A verseny augusztus 27-ig tart.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!