2021. január 13., 12:28

Pozsony támogatja a tömeges tesztelést, ám vannak feltételei

Pozsony önkormányzatai készen állnak együttműködni a kormánnyal az országos tesztelés lebonyolítása érdekében.

Fotó: TASR

A pozsonyi városvezetés arra emlékeztet, hogy a

pozsonyi önkormányzatok prioritása mindenekelőtt az állandó, mobil mintavételi pontok felállítása (MOM), amelyek a lakosság számára biztosítanák a rendszeres tesztelési pontokat.

A főváros vezetése szerint csak így lehet biztosítani az elkövetkező hónapokban, hogy a tesztelési pontok elérhetőek legyenek.

Készek vagyunk együttműködni, de állami támogatásra is számítunk, szeretnénk, ha 20-25 új mobil szűrőállomás jönne létre

– jelentette ki Katarína Rajčanová, a pozsonyi városvezetés szóvivője.

A vezetőség szerint akkor van értelme a tömeges tesztelés pontos folyamatáról beszélni, ha már konkrét elképzelések is vannak.

Készek vagyunk konstruktívan kommunikálni a kormánnyal, minden kérdésben nyitottak vagyunk és mindent megteszünk a folyamat sikeres lebonyolítása érdekében.

– mondta a szóvivő.

A főváros egyelőre további mintavételi helyek felállítását (MOM) szeretné, olyanokét, amelyek napi tíz óránál is hosszabb ideig, akár hétvégén is nyitva vannak.

Az önkormányzat állítása szerint az is megkönnyítené a folyamatot,

ha a papírtanúsítvány helyett elég lenne az SMS is, így az embereknek nem kellene fölöslegesen, a hidegben várniuk, hanem telefonon keresztül kapnák meg a teszt eredményét.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.