2021. január 10., 14:38

Peter Pellegrini kizárja az együttműködést Kotleba pártjával

Peter Pellegrini korábbi miniszterelnök, a Smer-SD-ből kivált Hlas-SD elnöke a szlovák távirati irodának nyilatkozott.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Mint fogalmazott: pártja megalakulásával átrendeződött a szlovákiai ellenzéki térfél. Arról nem szólt, hogy egy esetleges előrehozott választás után együttműködne-e a Smer-SD-vel, viszont kizárta, hogy a Marián Kotleba vezette ĽSNS-szel bármilyen módon együttműködne.

Arról végeredményben a választók döntenek, hogy kivel lépjünk koalícióra. Ők osztják le a lapokat, határozzák meg a lehetőségeket "

- jegyezte meg.

A mi politikai ellenfelünk a kormánykoalíció, amely szó szerint bűzlik az amatőrizmustól és alkalmatlanságával árt Szlovákiának."

A pártjához tartozó besorolatlan parlamenti képviselők készek közreműködni minden észszerű ellenzéki javaslat megfogalmazásában. Zavarja ugyanakkor az ellenzéki párbeszéd stílusa, amely gyakran konfrontatív jellegű és sértő is.

Az ellenzékben az ember nem választhatja meg a partnereit - fogalmazott, de a parlamenti szavazások bizonyítják, hogy az embereken segíteni akaró javaslatokat támogatják.

Arra a kérdésre, hogy pártja koalícióra lépne-e a például a Sme rodina (Család vagyunk) tömörüléssel, Pellegrini kifejtette, hogy a kormánypárti mozgalom nem tartotta be a 13. nyugdíjjal kapcsolatos ígéretét és a javaslat ellen szavazott.

Milan Krajniak miniszter antiszociális politikát folytat és szinte versenyre kelt egyik korábbi jobboldali elődjével, Kaník miniszterrel. Rárobbantotta a mennyezetet a nyugdíjakra, felforgatta a szociális párbeszédet. Ráadásul az úrhatnám politizálás Szlovákiában ellenszenvet vált ki"

- szögezte le Peter Pellegrini

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!