2022. november 11., 07:58

Pénteken reggel kezdődik a parlament rendkívüli ülése az egészségügy helyzetéről

Csütörtökön este véget ért a parlament 75. ülésszaka, pénteken - november 11-én - reggel 9-kor az egészségügy helyzetéről szóló rendkívüli ülés vár a képviselőkre – tájékoztatott Peter Pčolinský, a parlament alelnöke a házbizottság ülését követően.

parlament
Fotó: TASR

A rendkívüli ülés összehívását az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte, parlamenti határozattal kötelezné a kormányt, hogy tárgyaljon az egészségügyi szakszervezetekkel a követeléseik teljesítéséről, és írjon alá velük memorandumot.  Pčolinský közölte, hogy

ha sikerül megvitatniuk a programpontot, pénteken 11 órakor szavaznak róla. Ellenkező esetben kedden (november 15.) lesz a szavazás.

Az egészségügy helyzetéről szóló ülés után újabb rendkívüli ülés következik, szintén a Smer-SD indítványára. Az ellenzéki párt megpróbálja leváltani Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert, akinek a migránsválság helytelen kezelését veti a szemére.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.